Naše školní jídelna zajišťuje celodenní stravování (přesnídávku, oběd a odpolední svačinu) a pitný režim pro MŠ. Pro žáky ZŠ a zaměstnance školy zajišťujeme pitný režim v době svačiny i oběda, oběd se skládá nejméně z polévky a hlavního jídla, jako jedna z mála škol zajišťujeme pro žáky svačinu (přesnídávku). K obědu bývá dle rozpočtu servírován ještě zeleninový salát, kompot, čerstvé ovoce nebo zelenina.

Naše zařízení připravuje jídlo pro přibližně 80 dětí a žáků a 16 zaměstnanců školy.

Zásobování jídelny zajišťuje místní prodejna Jednoty Hořovice, dále firmy Bidfood, Bono s.r.o., Rohlík a Košík.

Jídla připravovaná v našem zařízení odpovídají normám o školním stravování. Ty kontrolují především dostatek ovoce a zeleniny, drůbeže, ryb, mléčných výrobků a luštěnin. Omezovány jsou živočišné tuky a cukry. Pravidelná kontrola těchto norem je prováděna formou tzv. spotřebního koše.

Základní škola je zapojena do programu „Ovoce a zelenina do škol“ (žáci dostávají každý týden čerstvé ovoce i zeleninu zdarma) a také „Školní mléko“ (1x týdně mléčné výrobky zdarma, možnost přikoupit si ochucené mléko).

Mateřská škola

  • stravné celý den – 1 100,- Kč

Základní škola

  • obědy – 800,- Kč
  • svačiny + obědy – 1 000,- Kč

Obědy se odhlašují předem (pokud chcete odhlásit oběd v den nepřítomnosti žáka/dítěte => nejpozději do 7:45 h)

Zpětně odhlásit obědy nelze!

Podle směrnice EU 1169/2011 a vyhlášky ČR 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin je povinností jídelen od 13. 12. 2014 uvádět v jídelníčku, jaké alergeny jídla obsahují. Přítomnost alergenu je vyznačena na jídelním lístku číslem konkrétního alergenu. Přehled alergenů a jejich čísel se nachází na jídelním lístku i na webových stránkách školy.

Přítomnost alergenu je přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě pokrmů ve školní jídelně. Školní jídelna má pouze informační funkci. Každý strávník si přecitlivělost na daný alergen musí hlídat sám. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě.

1) Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

2) Korýši a výrobky z nich

3) Vejce a výrobky z nich

4) Ryby a výrobky z nich

5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní

6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich

7) Mléko a výrobky z něj

8) Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

9) Celer a výrobky z něj

10) Hořčice a výrobky z ní

11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg, ml/l 13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14) Měkkýši a výrobky z nich

Helena Ševčíková

Martina Navrkalová

  • kuchařka

Adrienn Éva Sýkorová

  • pomocná síla